Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu wskazanego na zdjęciu elementu. Co to jest i do czego to służy?? Wygląda to na fabryczne. Proszę może żeby wypowiedział się ktoś kto ma takie coś w swoim egzemplarzu i korzysta. Domysły mnie nie interesują, bo sam je sobie mogę snuć .
dokładnie to jest blokada skrzyni biegów ale jak dla mnie to tylko zrobiona przez kogoś atrapa takiej blokady mająca na celu zniechęcić potencjalnego złodzieja do kradzieży auta . W aucie rodziców jest założona blokada skrzyni i ten że tak powiem "mechanizm" w środku wygląda troszke inaczej a tu na fotce w tym czarnym kółku jest zwykła śrubka .
Kurcze na to nie wpadłem :D hehe, że atrapa. Że blokada to byłem pewien na 100%. Muszę się dokładnie temu przyjrzeć, całkiem możliwe, że to tylko straszak, dzięki bardzo za podpowiedź.
To się nazywa Bearlock, tak się to pisze, często to montowane było w autkach pare lat do tyłu,moja narzeczona ma takie w cinquecento i powiem że to zdaje egzamin,proste i solidne, heh dziwne u ciebie że atrapa jest tego,