przez robson-stormy » 08 Lut 2012, 08:19
Witam. Dziś nadszedł ten czas... Wsiadam rano do auta wszystko gra, odpala za pierwszym razem chociaż jest zimno, wszystko działa. Chodził na ssaniu potem już nie ale nadal trzymał obroty, miał włączone światła i ogrzewanie plus radio. Gdy przejechałem tak około 10 km, oczywiście silnik super się rozgrzał, wjechałem na drogę z "kostki" (ogólnie była trochę nierówna więc trzęsło) w pewnym momencie silnik dostał zadyszki i gdy się zatrzymałem drastycznie spadły obroty. Do takiego stopnia że przygasały światła. Ruszyłem przejechałem kawałek sprawdziłem czy wszystko ok ale podczas próby zatrzymania silnik zgasł(nadal zapalone światła). Następnie znów się zatrzymałem i silnik zgasł(włączone światła). Odpaliłem go, chodził na za niskich obrotach przy włączonych światłach. Zgasiłem światła obroty troszeczkę wzrosły ale nie do stopnia kiedy wszystko było ok. Potem przejechałem jeszcze kilkanaście kilometrów cały czas z niedowierzaniem sprawdzając czy gaśnie przy próbie zatrzymania. Przestała działać mi również lampka ta nad głową. Przeczytałem wszystkie posty związane z obrotami. Do tej pory zrobiłem: sprawdziłem wszystkie bezpieczniki(jest ok), komputer( jest ok), napięcia (jest ok), filtry od oleju wymieniany niedawno, od powietrza ok nie ma jakiś olejów, przy zapalaniu nie czuć nawet benzyną więc się nie zalewa, stan paliwa w szybce na połowie (tak było też wcześniej), nie ma jakiś pisków o których też czytałem alternator niedawno był regenerowany, wszystkie płyny są wszystko jest. O dziwno gdy go zapaliłem(wcześniej zdążył chwile ostygnąć ale temp trzymał nadal) było wszystko ok. Przejechałem się kawałek i w pewnym momencie było czuć jak silnik osłabł. Jak doda się mu gazu to ciągnie normalnie. Przy próbie zatrzymania zgasł od razu go odpaliłem i przez chwile było wszystko ok i potem znów te nieszczęsne obroty.... Macie jakieś pomysły co to może być? Jeszcze powiem że gdy silnik postoi chwile nawet nie minutę jakieś 30 sekund odpala normalnie i chodzi dobrze. Jak ruszam po chwili jest kicha. Co jest grane? Proszę o dopowiedz z góry dzięki ;].
Zasady:
1. Nie myÅ›l! A jeżeli już pomyÅ›laÅ‚eÅ›, to…
2. Nie mów! Ale jeżeli już powiedziaÅ‚eÅ›, to…
3. Nie pisz! Jeżeli już napisaÅ‚eÅ›, to…
4. Nie podpisuj! A jak podpisałeś, no to się k.... potem nie dziw.