mio50 napisał(a):Andrew1983 napisał(a):Witam.
Mam Micre od maja zeszłego roku.Przejechałem już prawie 16000 km...
I nie długo czeka mnie wyprawa do serwisu.
Mam pytanie,czy ktoś z posiadaczy Micry był już na takim przegladzie?
Ile go to kosztowało,itp...
Z Mojej Micra nacodzien wyciagam 5.1 srednio w miescie i na krotkich odcinkach...
Na dłuższych trasach: 4,6 l (bez klimy,latem).
Witam,
ja przejechałam 12000 km i za przegląd zaśpiewali mi 812pln i olej który trzeba wlać 0W20... Zwróciłam się z pytaniem na forum, czy to aby nie jakaś ściema z tym olejem, bo w instrukcji jest 5W30...?
pozdrawiam
mio50 napisał(a):borciuch1964 napisał(a):nie znam tego oleju. Jakis dziwny. Oni biora odpowiedzialnosc za szkody w razie co
jakąś odpowiedzialność biorą, za olej, za przegląd itp... ale oprócz tego żerują na słabej orientacji w temacie właściciela, a zwłaszcza właścicielki. Kupiłam własny olej, zgodnie z instrukcją samochodu w Tesco i zawiozłam, dzięki temu zapłaciłam za olej 150 i za przegląd 280. Jestem do przodu 400pln. Dziwne to wszystkoA wstępna wycena przeglądu po roku była 820zł !!! w innym serwisie Nissana. Po zorientowaniu się w temacie w Wawie można zapłacić za ten sam przegląd w różnych serwisach Nissana od 460 do 800 zł.
Andrew1983 napisał(a):Olej 0W20 to taki,jaki powinien być lany (według ksiązeczki).
Ale jest on droższy od innych.
Mi propnuja Castrol Magnatec 5W40 (całkowity koszt 1 serisu z wymiana to 489,-)
lub Elf,nie pamietam nazwy...5W30 (...za 495,-)
Czyli Olej w serwisie to kosz około 280,-...w sklepie do 120,-
Chciałbym zamontować światła do Jazdy Dziennej.
W Serwisie całkowity koszt to 750 ,- (światła + robocizna).
A gwarancji jeszcze 2 lata...

Uzytkownicy przegladajacy to forum: Brak zarejestrowanych uzytkowników